fbpx
Zij is het perfecte voorbeeld dat je van grijs muisje een prachtige bloem kunt worden. Anke is ervaringsdeskundige en samen met de opleidingen die ze heeft gevolgd, is er een mix ontstaan wat mensen leidt naar hun persoonlijk succes.

laatst is me gewoon echt iets zo dom overkomen. Je zou er echt gefrustreerd van kunnen raken, alleen ja het was gewoon echt mijn stomme eigen schuld. Ach ja ik zal het maar gewoon even hier gaan beschrijven.

Ik vind het gewoon even lekker om af en toe even de boel de boel laten, even de natuur in om even mijn hoofd leeg te maken. En laatst wilde ik dat ook gaan doen, maar ik was best wel wat chaotisch. Ik had echt mijn hoofd denk ik in mijn broekzak zitten of zo. Ik weet het niet, maar ja het was √©√©n warboel in mijn koppie. Maar goed ik ging naar mijn favoriete plekje en daar aangekomen, het was een beetje guur weer en ik had het een beetje koud dus ik denk, nou weet je wat ik doe? ik ga eerst een beetje warm worden en zet dus de auto een beetje aan voor de verwarming en dan ga ik een stukje lopen. Nou zo gezegd zo gedaan. Ik de auto op een gegeven moment uit en ik ging aan het wandelen. Klein stukje gelopen en ik denk ik ben er eigenlijk alweer klaar mee, ik wil naar huis. Nou, stap ik in de auto, draai het contact aan en wat denk je… Doet mijn auto het niet! Heb ik met mijn stomme chaotische¬† hoofd, mijn lampen aan laten staan. Ja daar sta ik dan. Ik denk oooo wat erg. En weet je wat nog het ergste was? Ik ga echt nooit, maar dan echt nooit zonder mijn telefoon de deur uit, behalve toen. Ik had dus geen telefoon bij, dus ik kon ook niet even naar huis bellen van Goh luister ik sta daar en daar kun je me even komen halen? Of zo iets dergelijks.

Kiezen voor mindfulness in plaats van gefrustreerd raken

Ik merkte dat ik gefrustreerd begon te raken.¬† Ik had echt zo iets van, “Jeetje Anke, hoe dan?” Weet je wel, dat herken je wel. Nou ja het is zoals het is zeggen we dan en ja dan maar naar huis lopen, ik moest toch iets. Eerst begin je dan te lopen van uuuuhhhhh grrrrrrr shit en blehhh, moet ik heel dat stuk naar huis lopen… Het is denk ik een kilometer twee of drie van huis af was.¬† Gelukkig wonen wij heel mooi in het buitengebied dus het lopen is hier wel prachtig dus dat was geen straf. En juist dat besefte ik mezelf ook. Wat zit ik moeilijk te doen, ten eerste is het mijn eigen stomme schuld, want ja luister ik laat die lampen aan staan, niemand anders, nee ik. Dus ja kan alleen maar boos zij op mezelf en wat heeft dat voor zin? Helemaal niets.

toen ging ik op mij heen kijken en dacht van Goh, eigenlijk woon ik hier zo machtig mooi, in een mooie omgeving.  En toen besloot ik van oké ik heb niet de beste schoenen aan om echt te gaan wandelen, maar ja het is niet anders, neem ik te koop toe en ik ga lekker wandelen, ik ga lekker naar his en ik zie straks wel hoe we de auto op gaan halen. Zo ben ik aan het wandelen gegaan en op dat moment ben ik echt om me heen gaan kijken. Ik zag vanalles wat ik normaal niet zag, want normaal is het die weg gewoon snel rijden, want je bent naar een plek onderweg en nou had ik de tijd om eens even gewoon echt goed om me heen te kijken en dat was gewoon echt heel mooi.

Zo zie je dus dat je je gedachtes, hoe jij over een situatie denkt, je kan brengen dat je een situatie dus als¬† heel frustrerend¬† ervaart of dat je zo’n zelfde situatie ziet als een cadeautje en je raakt niet gefrustreerd, maar je geniet juist van dat moment.


Popup sluiten

Pin It on Pinterest

Share This
BlogAls een life coach een blunder maakt