fbpx
Zij is het perfecte voorbeeld dat je van grijs muisje een prachtige bloem kunt worden. Anke is ervaringsdeskundige en samen met de opleidingen die ze heeft gevolgd, is er een mix ontstaan wat mensen leidt naar hun persoonlijk succes.

Wat nou als je brein echt een loopje met je neemt. Dat je gedachtes over 1 situatie alle kanten in gaat. Dat je overal wel denkt van oké daar zit wat in, maar dat staat haaks op de andere gedachte die je hebt, want daar zit ook wel wat in volgens jou.

Ik heb dat met de corona crisis, ga daar verder niet te veel over uitweiden, want iedereen heeft zijn of haar eigen gedachtes daar over, doet er ook niet zo heel veel toe wat mijn gedachtes erover zijn, maar waar het over gaat, het neemt een loopje met mijn brein. Ik vind dat niet prettig als er een loopje genomen wordt met mijn brein als ik daar teveel focus op heb, want dat neemt mijn focus en mijn concentratie af van wat eigenlijk in mijn leven heel belangrijk is.

Met volle overtuigingskracht kiezen voor Wie ben ik?

Dus ik heb een besluit genomen van ik laat dat niet meer gebeuren. Oké die situatie is er, ik kan controle nemen over hoe ik daar mee om wil gaan. Wat ik fijn voor mezelf vind. En wat ik heel erg fijn vind is dat ik heel duidelijk heb van oké: Hoe wil ik op dit moment leven en hoe wil ik dat mijn toekomst eruit gaat zien. Dat is mooi want daar heb je wel controle over, in ieder geval laten we zeggen 80 procent, want 20 procent ongeveer heb je geen controle over.

Neem nou maar inderdaad die corona crisis, daar heb ik geen controle zelf over. Oké nou prima, ik ga proberen daar zo goed mogelijk mee om te gaan, wat voor mij veilig voelt, waar ik denk van wat nodig is en voor de verder rest blijf ik geconcentreerd en gefocust op mijn heden en mijn toekomst. Werken vanuit het waarom, wat is mijn waarom nu? En wat is mijn waarom voor de toekomst. ( In les 2 van de online cursus Het startbewijs naar je persoonlijk succes wordt je helemaal begeleid wat dit voor jou kan gaan betekenen. ) En dat is zo’n opluchting, dat geeft zoveel rust in je hoofd, je kunt echt even dingen loslaten. Ik heb bijvoorbeeld ook besloten dat ik mezelf iets minder bezig ga houden wat iedereen op Social Media zegt. Ik kijk echt niet alle nieuwsuitzendingen of alle talkshows meer, want je ik word er een beetje gek van dat het alleen maar over de Corona gaat. Ik weet nou hoe het zit, in ieder geval wat ik behoor te weten naar mijn gevoel en oké door met je eigen leven, daar heb ik controle over en die wil ik nemen, ik wil directeur zijn van mijn eigen leven. Mijn beste, mooiste, tofste leven leiden. Dat gun ik iedereen. Maar ja net zo goed dat ik directeur ben van mijn leven, ben jij directeur van jouw leven. Dus ja mag ik je alsjeblieft het advies geven om daar dus gewoon controle over te nemen? Neem controle over je leven. Als je nog niet precies weet waar je moet beginnen? Ja hé dat is een leerproces, ( Het leerproces word in les 1 van Het starbewijs van je persoonlijk succes geheel tot in de puntjes uitgelegd, om je te helpen starten met jouw tofste leven.) geeft niets, als je vandaag maar begint. Vandaag gewoon controle over nemen, zeggen dit is mijn leven, zo wil ik het leven,. Dat moet ik er voor doen en dat moet ik er voor laten. Nou ja goed en wat dan een minister Grapperhaus doet, of premier Rutte zegt of Klaas om de hoek, of je leraar/docent, je vader, je moeder, ja in principe maakt dat niet zo heel veel uit. Als jij voor jezelf weet van oké Ja dat zijn dingen waar ik geen controle over heb, jij mag weten wat jij ervan vindt, heb ik ook geen controle over, ik respecteer dat, maar ik ga wel verder met mijn leven, ik kies voor persoonlijke groei. Zo wil ik in het heden leven en daar wil ik heen in de toekomst. Het werkt voor mij en ik hoop dat het voor jou ook werkt.


Popup sluiten

Pin It on Pinterest

Share This
BlogDuidelijk zingeving in je leven helpt je als je brein een loopje met je neemt.