fbpx
Zij is het perfecte voorbeeld dat je van grijs muisje een prachtige bloem kunt worden. Anke is ervaringsdeskundige en samen met de opleidingen die ze heeft gevolgd, is er een mix ontstaan wat mensen leidt naar hun persoonlijk succes.

‘Knowing yourself is the beginning of the best wisdom,” dat zei een filosoof en wetenschapper Aristotle uit de oude Griekse tijd eigenlijk al en daar is geen woord aan gelogen. Het is zo belangrijk, jezelf kennen. Waarom, nou als je jezelf goed kent dan weet je ook waaraan je moet, of ja waaraan je zou gaan kunnen werken om te komen waar je zou willen komen.

Patronen doorbreken is te leren

2009, ik was net gescheiden en dus in mijn geval, een alleenstaande moeder van een zoontje van bijna 5 jaar oud. Werkeloos zijn en er dus alleen voorstaan. dit was nu niet echt bepaald het leven wat ik voor mezelf voor ogen had. Op dat moment heb ik letterlijk in de spiegel gekeken. Toen ik dus in die spiegel keek, jazeker ik heb toen echt letterlijk in de spiegel gekeken. Toentertijd was ik 35 jaar, nog een heel leven voor me en nog steeds heb ik een heel leven voor me en ja hoe ik op dat moment leefde dat was niet mijn eindstation, dat wist ik wel. Wat heel belangrijk was, was op dat moment eens goed en zonder ego naar mezelf te kijken. Ik wist van oké, dit moet anders, ik wil dit anders. Hoe ik op dat moment leefde was nou niet echt waar ik nou zo trots op was en waarvan ik dus dacht van ja dit ga ik dus voor de rest van mijn leven dus doen. Het was dus voor mij echt pure noodzaak voor mij om in de spiegel te kijken.

Wat wil ik met mijn leven?

Daarom weet ik ook dat Knowing yourself is the beginning of the best wisdom waar is, omdat ik op dat moment wist dat ik echt één hele goede kwaliteit bezat, nu heb ik wel meer goede kwaliteiten natuurlijk, iedereen heeft meerdere goede kwaliteiten. die ene kwaliteit van mij was doorzetten, dit wist ik want dit had ik mezelf al dubbel en dwars bewezen in de voorgaande 35 jaar. Ik heb pesten doorstaan, ben met zuurstofgebrek geboren, ja noem het hele rataplan maar weer op, toch ging ik elke keer maar weer door en bereikte ik de dingen die ik in het leven wilde bereiken. Alleen die scheiding en alleenstaande moeder zijn was voor mij toch wel even een lastig punt. dus was ik blij met de kwaliteit doorzetten, daar kon ik tenminste iets mee. Natuurlijk wist ik ook dat ik één grote valkuil had, ook weer hierin, natuurlijk iedereen heeft er meerdere dan één, ik ook. Maar één valkuil hielt mij enorm tegen en dat was mijn onzekerheid. Ik dacht echt dat ik niet goed genoeg was. Dat krijg je ( tenminste ik ) als je veel gepest wordt en je bent net wat anders dan anderen. In mijn verleden heb ik gewoon echt met wat dominante personen die om mij heen liepen te maken gehad en ik daar echt wel moeite mee heb gehad om daar mee om te gaan. Kan je wel vertellen dat ik daar niet echt zekerder van werd.

Dit was dus een startpunt, ik wist als ik anders wil gaan leven, als ik een beter leven voor mij en mijn zoontje wil dan moet ik beginnen om mijn onzekerheid aan te pakken. Dat was stap één. Als je jezelf dus kent dat is dus echt het begin van alle wijsheid. De wijsheid die je nodig hebt om verder te komen.

https://youtu.be/n2r_NANvgxo

 

 

 


Popup sluiten

Pin It on Pinterest

Share This
BlogHeb jij genoeg zelfinzicht?