fbpx
Zij is het perfecte voorbeeld dat je van grijs muisje een prachtige bloem kunt worden. Anke is ervaringsdeskundige en samen met de opleidingen die ze heeft gevolgd, is er een mix ontstaan wat mensen leidt naar hun persoonlijk succes.

Het is april 2009, economische crisis en ik als net gescheiden alleenstaande moeder in mijn huisje, in mijn huurhuisje helemaal alleen. Ik was moe, alleen maar moe, ik kon echt dagen slapen. Ik bracht de kleine naar school, die moest naar de kleuterschool, hij was om en nabij de vijf jaar. Ik kwam terug van school en dook eigenlijk meteen weer mijn bed in. De wekker zetten, want ik moest die kleine natuurlijk ook weer van school ophalen. Ik zag er niet goed uit, was ik depressief? Had ik een burn-out? Ik had wel heel veel meegemaakt. Ja poeh het was allemaal niet zo mooi.

Op een dag, echt letterlijk op een dag werd ik wakker en ik had op mijn slaapkamer een grote spiegel die echt naast mijn bed stond. Ik werd wakker, ging voor de spiegel zitten en ik zei van ja “Kom op meid! Je kunt nu echt twee dingen doen, of je blijft zo door tobben en het geld wat je op dit moment hebt gaat aan het gewone leven op en ja dan is het maar net hoe lang je dat kunt uitzingen, OF je hebt nog een keuze, je gaat nu kiezen voor jezelf, je mag kiezen voor jezelf en je gaat investeren in jezelf.” Zo heb ik letterlijk voor die spiegel gezeten, op die dag in april 2009. In die economische crisis, werkeloos, de bijstand stond echt om de hoek.  MOE echt MOE was ik. Voelde mezelf niet goed en inderdaad het leek toch wel heel erg op depressief zijn.

Kiezen voor balans in werk en privé, door de juiste gewoontes te doorbreken

Toch heb ik voor die tweede optie gekozen. Ik heb voor mezelf gekozen en wat ben ik daar nou toch echt enorm blij mee. Ik heb het heft in eigen handen genomen. Al het geld wat ik had en echt dat was best wel spannend, maar ik heb echt een goed doordacht risico genomen. Al het geld wat ik had heb ik in mezelf gestoken. Opleidingen gevolgd en gedacht van ja oké werk kan ik niet vinden, er was immers een economische crisis en dan ook nog een enorm gat in mijn cv omdat ik een heel aantal  jaren thuis heb gezeten om fulltime moeder te zijn. Dus was voor mij op dat moment in mijn ogen de enige oplossing om een eigen onderneming te beginnen, om eigen baas te worden, letterlijk, in mijn privéleven en zakelijk. Ik ging voor mezelf zorgen en daarbij nam ik figuurlijk mijn zoon op mijn rug mee. Tenminste dit alles was uiteindelijk de bedoeling.  En dat is gelukt en dat ga ik zeker nog wel verder aan jullie vertellen in een komende blog/vlog hoe dat alles is gegaan.

Waarom heb ik dit geschreven? Dit omdat ik jullie mee wilde nemen naar de periode naar het moment waar het voor mij allemaal begonnen is, dat ik echt voor mezelf heb gekozen op zoek ging naar zelfinzicht en zelfkennis  en gezegd heb van “Ja oké wat  die eerste 35 jaar van mijn leven was, dat is voorbij. Ik sta op en ik kies voor mezelf.  Nou ik had geen betere beslissing kunnen nemen,  Ik heb de theorie in de praktijk omgezet. Daar een andere keer dus meer over.

 

 


Popup sluiten

Pin It on Pinterest

Share This
BlogHet begin van mijn weg naar Wie ben ik en wat wil ik