fbpx
Zij is het perfecte voorbeeld dat je van grijs muisje een prachtige bloem kunt worden. Anke is ervaringsdeskundige en samen met de opleidingen die ze heeft gevolgd, is er een mix ontstaan wat mensen leidt naar hun persoonlijk succes.

 

Hoe stop je met twijfelen? Heel simpel: door te weten wat je wilt. Weten hoe jíj wilt leven. Hoe ziet jouw tofste leven eruit?

Als je dat weet, kun je een stappenplan gaan maken, zodat je met kleine stapjes verder komt naar waar jij uiteindelijk wilt zijn.

Als je een focuspunt hebt, is het heel gemakkelijk om keuzes te maken. De ene keuze brengt jou dichterbij waar je heen wilt in het leven. Die andere brengt je een paar stappen achteruit. Heb je dit helder, dan zorgt het ervoor dat je eigenlijk niet hoeft te twijfelen.

Het begint bij jouw visie

Toen ik net bij mijn huidige partner kwam, had ik een ander bedrijf. Hij had het bedrijf waar wij nu samen in zitten. En ja, ik had in mijn eigen bedrijf bloed, zweet en tranen gestoken. Dat geef je niet zomaar op. Dat geef je alleen op als je een visie hebt. Van oké, daar willen we samen heen, zó wil ik leven. Dan moet je een keuze maken om anders te gaan leven en een verandering plaats te laten vinden.

Wij wilden heel graag in het buitengebied wonen. We houden van rust, we wilden stabiliteit voor mijn zoon. En ik wilde heel graag mijn paarden aan huis hebben. Dat was een heel duidelijke visie, een heel duidelijk beeld van hoe onze toekomst eruit moest komen te zien. En dan moet je keuzes gaan maken. Als je daar op focust, op die keuze, hoef je niet te twijfelen. Want je weet, als je blijft twijfelen en geen keuze maakt, krijg je nooit wat je heel graag zou willen. Heb je jouw visie helder, dan wordt de keuze een stuk makkelijker en de twijfel is er dan niet meer.

Wat wil jij?

Die keuze is heel belangrijk. En natuurlijk weet ik dat het zo heel makkelijk te vertellen is. Er zijn bij ons heel veel gesprekken aan vooraf gegaan. Ik heb destijds gefocust op: wat wil ik? Wat is belangrijk voor mijn zoon? Dat hebben we vervolgens samengevoegd met: wat wil mijn partner? En hoe gaan we dat om ons heen creëren?

Ondertussen wonen we al 4 jaar op dit hele mooie plekje: een oude boerderij met een prachtig stuk land, waar ik mijn paarden kan houden op de manier die ik wens. En ja, daarvoor heb ik mijn bedrijf, wat ik met bloed, zweet en tranen heb opgebouwd, verkocht. Ik hoor vaak: ‘Jeetje Anke, heb je daar niet over getwijfeld?’ Nee, het was heel duidelijk. Wat wil ik, wat is belangrijk voor mijn zoon en wat wil mijn partner.

Waar loop jij tegenaan?

Wanneer zijn er momenten dat jij twijfelt? En kun je nu achterhalen waar die twijfel door ontstaat? Weet je misschien nog niet helemaal waar je heen wilt in het leven? Dat is heel belangrijk en daarvoor heb ik de online cursus startbewijs naar jouw persoonlijk succes ontwikkeld. Kijk even op de website en ga zoeken: wat wil ik? Met wie wil ik…?

Vraag jezelf af: waarom twijfel ik? Zijn er dingen die je wel weet in je achterhoofd, van dat is helemaal niet wat ik wil? Misschien durf je dat niet naar jezelf uit te spreken. Daar hoef je jezelf niet voor te schamen. Maar ga het wel voor jezelf onderzoeken. Het startbewijs naar jouw persoonlijk succes gaat je daar enorm in helpen. Je gaat leerprocessen erkennen, werken vanuit jouw waarom, kijken naar je toekomst, kwaliteiten en valkuilen plus alles wat jij over angsten dient te weten: samengevat in een heel mooi werkboek. Je krijgt allemaal lessen, je kunt zelfs kiezen voor bonuslessen  podcast. Ga jij dit mooie hulpstuk gebruiken zodat je kunt stoppen met twijfelen en de stappen kunt gaan zetten naar jouw tofste leven?

https://youtu.be/wLFFyg7IqGI


Popup sluiten

Pin It on Pinterest

Share This
BlogHoe stop je met twijfelen?