fbpx
Zij is het perfecte voorbeeld dat je van grijs muisje een prachtige bloem kunt worden. Anke is ervaringsdeskundige en samen met de opleidingen die ze heeft gevolgd, is er een mix ontstaan wat mensen leidt naar hun persoonlijk succes.

Ik ga maar meteen weer een gezegde in de strijd gooien!

“Elk voordeel heeft een nadeel. “

Wat voor mij een groot voordeel is, dat weten jullie ondertussen echt wel. Dat ik mijn paarden aan huis heb staan. Dit is voor mij echt een voordeel. Ik vind dat heerlijk, dit maakt dat ik mijn tofste leven kan leiden. Het is voor mij een soort van levensstijl. Maar ja wat ik al aan gaf, elk voordeel heeft zijn nadeel, als je de bijbehorende video bekijkt dan zie je dat ik in één van de drie van mijn paardenstallen sta om deze te ontdoen van de paardenmest en natte urineplekken. Deze stallen moeten elke dag weer schoongemaakt worden. Elke dag weer opnieuw de mest eruit, natte plekken verwijderen, wanneer nodig voorzien van nieuwe bodembedekkers ( vlas ), nieuw hooi en vers water klaar leggen en zetten , maw een zwaar karweitje wat elke dag weer terug komt. Ik heb drie paarden, twee grote en een kleintje. Nou neem van mij aan dat die kleine net zoveel poept als de grote, dus het is echt best wel een karwei.

Geen tijd voor uitstel gedrag

Dat kan ik zien als een nadeel, zie ik soms ook als een nadeel en als ik dat dus als een nadeel zie dan ga ik mijn brein dus een stukje, uhhhh ja zal ik het manipuleren noemen, wellicht is dat niet helemaal het goede woord, maar laten we het dan toch maar eventjes manipuleren noemen.

Want wat ga ik dan doen als ik er echt geen zin in heb, want poeh alweer die drie stallen. Wat doe ik dan? Ik ga met mezelf ik mijn hoofd in gesprek. Wat zeg ik dan tegen mezelf? Goh Anke op dit moment sta jij alleen in de stallen, dat wil dus zeggen dat de wezens, de dieren wezens waar jij gewoon het meest van houd, staan lekker buiten, in de wei aan het eten en samen aan het spelen. Kortom gewoon lekker happy aan het zijn. Dat is als echte paardenliefhebber dus echt een voordeel.

En laten we eerlijk zijn hoe fijn is het wel niet voor mijn paarden dat ze ’s avonds weer in een schone stal met vers water en hooi de nacht kunnen doorbrengen. Voor mijn paarden is dat dus echt een mega groot voordeel. Nu noem ik nog alleen maar de voordelen voor mijn beesten, maar voor mezelf zitten er natuurlijk ook voordelen aan. Want als ik dit karweitje elke dag doe, dan ben ik lekker in beweging, mijn bloedsomloop gaat lekker en mijn spieren worden gebruikt, ik kan even mijn verstand op nul zetten.

Mijn nadeel zorgt voor de juiste mindfulness in mijn leven

Ja laten we even eerlijk zijn, het is gewoon heel eenzijdig werk waarbij je niet heel erg over na hoef te denken, dus een keer je verstand op nul kunnen zetten is ook wel heel fijn. Even bewust aandacht geven aan het moment. Dus voordelen genoeg met een nadeel. Het komt nu eenmaal elke dag terug en als ik mezelf toesta om elke dag te denken van “Ooohhh niet weer die stallen!” Ja dan heel de lol van paarden aan huis hebben gaat er dan wel van af. Waar menig paardenliefhebber echt wel jaloers op zal zijn, in het positieve van het woord. Dus wil ik niet klagen want ik heb mijn grootste droom werkelijkheid laten worden, ik heb daar hard voor gewerkt en mag daar trots op zijn. Daar ben ik ook heel trots op en dat laat ik dus niet door overtuigende belemmeringen in mijn hersenen verpesten omdat er ook minder leuke kanten aan zitten. Dus ik geniet zelfs van dat ik daarvoor soms een minder karweitje voor moet doen. In dit geval dus elke dag de stallen mesten.

De wijze les van vandaag, als je echt een droom hebt ga deze dan naleven en laat je niet beperken door de mindere kant of kanten van deze droom, maar zorg dat je deze omarmt en zelfs van deze mindere kanten het positieve van inziet en leef jou tofste, beste en mooiste leven.

Ik zou zeggen, “Op naar je persoonlijke succes”.


Popup sluiten

Pin It on Pinterest

Share This
BlogMet volle overtuigingskracht gaan voor je persoonlijke doelen