fbpx
Zij is het perfecte voorbeeld dat je van grijs muisje een prachtige bloem kunt worden. Anke is ervaringsdeskundige en samen met de opleidingen die ze heeft gevolgd, is er een mix ontstaan wat mensen leidt naar hun persoonlijk succes.

Ieder mens heeft behoefte aan, geborgenheid, waardering, steun. Dit behoor je zeker wel van je naasten te krijgen. Maar wat als er situaties voorkomen dat dit niet kan? Het zou kunnen zijn dat het ego van die ander in de weg zit, of dat ze het gewoon door hun verleden nooit geleerd hebben, of dat ze het gewoon niet kunnen. Of dat er persoonlijkheidsstoornissen in de weg zitten, ik noem maar een voorbeeld, narcisten narcisme. Dat zijn allemaal dingen wat je kan overkomen, waar jij dus eigenlijk al zijnde slachtoffer van bent en dat jij dus die geborgenheid, die waardering en steun, ja hoe hard je ook probeert. Hoe hard je daarvoor ook vecht. Gewoon niet kunt krijgen.

Je kent die zin wel van het  liedje van Marco Borsato; Afscheid nemen bestaat niet. Tja dat zou in principe ook niet zo moeten zijn, maar stel dat je kind bent van zo’n persoon die ik net beschreven heb, ja dan is het ook echt, kinderen zijn loyaal, of je ook echt nog in een kinderleeftijd bent of dat je al in je volwassenheid zit. Loyaal naar je ouders ben je heel erg lang.

Persoonlijke groei is een keuze

maar wat nou als dit jou nou echt belemmerd in het leven wat jij wilt leven? dat je het gevoel hebt dat je nooit iets goed kunt doen. Hert maakt niet uit hoeveel succes je haalt, of wat jij ook doet. Dat jij dus dingen doet die je echt heel leuk vindt en dat je daar dus ook echt heel goed in bent, maar dat je het gevoel hebt dat je nooit niet goed genoeg doet voor diegene. Moet je het dan nog steeds voor diegene blijven doen? Ik vraag me dat mezelf af.

Ik heb zelf zo’n situatie meegemaakt, eigenlijk ben ik daar in opgegroeid en het heeft even geduurd, want wat ik al zeg, je doet zo je best. Je denkt eerst van het ligt aan mij en elke keer maar weer, in elke bocht wring je jezelf weer om die waardering, die steun en die geborgenheid te krijgen. Juist van die personen. Helaas maar elke keer maar weer kom je van die koude kermis terug. Op een gegeven moment moet dat genoeg zijn.

Het vormt je, het kan je positief vormen, het kan je sterker maken, maar het kan je ook helemaal breken. En ja ik heb het al vaker gezegd, je hebt altijd een keuze. Alleen ik wil je toch echt wel het advies geven aan de mensen die zich in mijn verhaal herkennen. In het verhaal wat ik nu schets herkennen, van kies altijd voor jezelf! En natuurlijk is het moeilijk. Niemand gaat zeggen dat het makkelijk is, maar wel noodzakelijk. Het is echt noodzakelijk.

Zelfkennis door persoonlijke ontwikkeling is de sleutel naar een beter leven

Kijk je bent voor niemand op de wereld gezet om die ander gelukkig te maken, maar wel jezelf gelukkig te maken. Wij zijn geen bezit van bijvoorbeeld je ouder,  of van je man of van je vrouw. Zelfs niet eens van je kinderen. Je kinderen zijn dus ook geen bezit van jou. Nee jij wordt alleen geboren en je gaat ook alleen sterven. Dus zorg dat jouw leven ook echt jouw leven is. Meer kan ik er niet van maken en natuurlijk nogmaals, het is niet makkelijk, maar wel noodzakelijk. Jij hebt recht op jouw leven en maak daarvan dan ook echt jouw tofste leven.

In de online cursus Het startbewijs naar je persoonlijk succes, kun je alles daarover leren. Het zal je gaan helpen, het werkboek zal je gaan helpen. Dus ja mag ik je dit het advies geven? Kies voor jezelf en doe het nu! Start nu. Stop met wensen en start met doen en ben directeur van je eigen leven.


Popup sluiten

Pin It on Pinterest

Share This
BlogPatronen doorbreken is een must