fbpx
Zij is het perfecte voorbeeld dat je van grijs muisje een prachtige bloem kunt worden. Anke is ervaringsdeskundige en samen met de opleidingen die ze heeft gevolgd, is er een mix ontstaan wat mensen leidt naar hun persoonlijk succes.

Waarom jezelf wegcijferen, als het ook anders kan. Kijk voor jezelf wegcijferen krijg je altijd een onvoldoende ( you owe yourself the love that you so freely give to other people ) Het is gewoon echt vergif, jezelf wegcijferen is in mijn ogen gewoon echt vergif. En waarom ik dat zo zeg is dat ik dit echt ter lijve ondervonden. Ik ben er helemaal niks mee opgeschoten om mezelf weg te cijferen. En weet je mijn omgeving waar ik toen in leefde zijn er ook niets mee opgeschoten. dus ja ik had een dikke onvoldoende gekregen, om niet bij mezelf te blijven.

Wie ben ik? Ken jij het antwoord op deze vraag?

Vroeger toen ik jong was, dit heb je vast en zeker wel in een vorige blog of video van mij voorbij hebben zien komen, dat ik met zuurstofgebrek ben geboren, dat ik heel erg veel gepest ben geweest en dat ik een huwelijk achter de rug heb waar ik echt heel erg ongelukkig in was. door het met zuurstofgebrek geboren zijn en daardoor anders dan andere zijn, niet als andere kinderen gewoon kunnen hinkelen en huppelen, ja noem het allemaal maar op. Tja dat ging bij gewoon niet automatisch, Het leren ging bij mij ook niet automatisch zoals bij mijn leeftijdgenoten, Daardoor werd ik veel gepest. en daar werd ik zo onzeker van.Ik heb bij mezelf ontwikkeld dat ik mezelf anders moest voordoen dan dat ik daadwerkelijk eigenlijk was. Ik wilde er ook heel graag bij horen. Op een gegeven moment heb ik iets ontwikkeld dat ik in staat ben om te kunnen kameleonnen, zo noem ik dat. Mezelf dus maar aan te passen aan die persoon met wie ik op dat moment was. Dit deed ik op mijn werk en noem maar op. Alleen uiteindelijk doe jij dus altijd dingen die eigenlijk helemaal niet bij jou passen. Zeker niet wat jou blij en gelukkig maakt.

Patronen doorbreken voor je eigen geluk

In mijn omgeving waren ook mensen die als ik dan een uitstapje maakte om wel iets voor mezelf te willen, mij dus keer op keer kenbaar maakte : “Weet je wel hoe erg dit voor ons is! “. Om even een voorbeeld te noemen met mijn scheiding kreeg ik van deze personen in plaats van wat goed dat je voor jouw geluk kiest, Het is tijd dat je weer gelukkig mag worden., nee ik kreeg te horen dat ik door mijn actie van te willen scheiden niet aan hen dacht maar ik dus geen rekening hield met hoe dit voor hen was, ik deed hen dus in hun ogen pijn door voor mezelf te kiezen. Ik kan je wel vertellen dat dat binnen komt. Met andere woorden zij hebben liever dat ik ongelukkig ben als dat zij het vervelend vinden dat ik ga scheiden. Je neemt een besluit voor jezelf te kiezen, voor jou leven te kiezen en daarin krijg je van bepaalde personen die heel nabij mij stonden te horen dat ik hen daarmee dus blijkbaar heel veel verdriet deed. Tja dit was dus niet echt eerlijk, want het enigste wat ik deed is van ja oké ik wil leven, ik wil mijn leven leiden en ja dat had eigenlijk helemaal niets met hen te maken. tja met hun ego misschien, ik weet het niet, kan natuurlijk niet in hun hoofden kijken. Het had helemaal niets met mij te maken dat zij daar pijn van ervaarden, maar dat komt zeker wel binnen als je dat dan zo gezegd wordt. En dan kun je ervoor kiezen om dan jezelf dan maar weer helemaal weg te cijferen, maar dat heb ik dus niet gedaan.

Door weer andere ervaringen in mijn leven, ben ik er wel degelijk achter gekomen dat ik er wel zeker toe doen en dat is heel belangrijk, want iedereen doet er toe. Iedereen heeft echt mega veel kwaliteiten en natuurlijk ook valkuilen, dat is menselijk. als je de kracht kunt vinden om daar mee om te gaan, om je talenten die je hebt, je overtuigingen, je waarden en normen, als je dat allemaal heel mooi kunt gaan samenvoegen op een gegeven moment, dan kunnen er zo’n mooie dingen dingen ontstaan. Dan kun jij naar jouw waarom gaan leven. Wat is dat jouw waarom? Simpel wat jou gelukkig maakt. Wat jouw persoonlijk successen gaan worden. Hoe ik het altijd benoem, je tofste leven gaan leven. Dit ben jij waard.

Zolang jij jezelf telkens maar weer wegcijfert voor die ander, dan ga je dit alles gewoon niet bereiken. dit is zo zonde, want ook jij bent het waard. En weet je wat hier nou het mooie van is? Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en valkuilen waar ik het net al over had en als iedereen nou doet wat hen gelukkig en blij maakt, daardoor helpt iedereen op zich ook weer een ander daarmee. Dat is zo mooi en dat moet je jezelf toch gunnen! Je doet het voor jezelf en ook voor je omgeving, alleen heel eerlijk, als jij gewoon niet eerlijk zegt of niet communiceert van “Hey ik wil dit zo niet, ik wil het anders. ”  Dan geef jij die ander ook niet de mogelijkheid om te denken van ” Hé dat zijn ook mogelijkheden, zo kunnen we het ook gaan doen. “Zo kun je nader tot elkaar komen. Dat zou een oplossing kunnen gaan bieden in je relatie met andere en in de relatie vooral het allerbelangrijkste met jezelf. Je gaat dan ook mensen om je heen krijgen, die bij je passen, de zogenoemde gelijkgestemden.  En weet je als er personen zijn die dit gewoon echt niet van jou accepteren, dat je voor jezelf kiest en dat jezelf dus niet voor hem of haar wegcijfert. Dan moet je eens bij jezelf eens nagaan of je überhaupt wel bij die personen in de omgeving wilt verkeren. Is het dan niet verstandig om afstand te gaan nemen? Dit zijn allemaal opties waar je over na kunt gaan denken.

https://youtu.be/JaMq2aTCfdQ


Popup sluiten

Pin It on Pinterest

Share This
BlogWaarom jezelf wegcijferen, als het ook anders kan