fbpx
Zij is het perfecte voorbeeld dat je van grijs muisje een prachtige bloem kunt worden. Anke is ervaringsdeskundige en samen met de opleidingen die ze heeft gevolgd, is er een mix ontstaan wat mensen leidt naar hun persoonlijk succes.

Heb jij dat ook ? Naarmate je ouder wordt dat de tijd gewoon veel sneller gaat. Ik heb dat echt enorm. Het is dus alweer een jaar gelden dat ik mijn paard aankocht, mijn haflinger Bandit. En ja dat lijkt alsof dit gisteren was. Het is gewoon niet normaal hoe snel dat die tijd gaat.

Wat heb ik in dit jaar gedaan? Ik heb echt aan onze relatie gewerkt. Kijken van wat vind hij heel leuk, wat vind ik heel leuk en dit dan samen te brengen en samen dit dan te gaan doen. Wat ja goed, een paard hebben is zoveel meer dan alleen maar op die rug zitten en hobbelen. Tenminste zo vind ik dat. Paarden zijn gewoon de spiegel van je ziel en ja dat merk je ook echt. Ik vind het dan ook heel mooi om samen te gaan ontdekken. Dus eigenlijk is zo’n eerste jaar echt super leuk om dat samen mee te maken en samen te ontdekken, als je daar de moeite voor wilt nemen, als je daar de tijd in wilt steken.

En nou ik dit zo schrijf, is dit dus niet anders als met mensen onderling en ook met jezelf. Als jij de moeite neemt om tijd in jezelf te steken, jezelf te leren kennen, om jezelf te ontwikkelen, ja dan kom je zoveel leuke dingen tegen. Waar je wellicht nooit van verwacht had dat je het in je had of dat het leuk zou vinden of noem maar op. Dat heb ik dus nu ook met Bandit, ik ben van allerlei dingen aan het uitproberen geweest dit jaar en ik ben nog steeds bezig met dingen uitproberen. Bijvoorbeeld, ik rijd nu niet meer met bit, maar bitloos, dit was ook even kijken welk bitloos hoofdstel past het beste bij hem? Hoe gaat hij reageren? Kan ik dat handelen zelf? Weet ik de manieren waarop ik hem kan begeleiden om dat goed te gaan doen? Heb ik de juiste mensen om me heen daarvoor? En dat is het proces ( het leerproces … Wil je hier meer over te weten komen over het leerproces, dat kan natuurlijk. Les 1 van de online cursus Het startbewijs naar je persoonlijk succes is daar geheel aan gewijd. ) Ja dat is zo leuk om dat te ontdekken samen.

Dit kun je dus ook lekker gaan ontdekken met je jezelf, met je relatie met jezelf. Wat past nu echt bij mij? Wat maakt mij nou echt gelukkig? Dat is gewoon echt heel mooi om dat te ervaren, om daar mee bezig te zijn.

Zingeving in je leven is een waardevol gegeven

Ik vind dit soms zo jammer, want ik hoor in mijn omgeving vaak dat mensen het maar nemen hoe het is en die gaan niet ontdekken. Vaak vertonen mensen uitselgedrag. Dat is toch zonde! Ik bedoel als je nou bekijkt waar ik een jaar geleden was met Bandit bijvoorbeeld en als je kijkt waar we nu dan al mee bezig zijn, hoeveel plezier we van elkaar hebben. Wat ik ontdek van hem, wat ik merk wat hij ontdekt van mij en dan zo mooi samen komen. Het verschil zien hoe hij eerst was en hoe hij nu dan eigenlijk is en dan zijn we nog maar een jaar verder. Moet je nagaan, hij is nou net 13 jaar geworden, nou goed ik hoop dat hij 30 mag gaan worden dus ja we hebben nog een hele carrière samen voor ons. Dus dit is zo gaaf om nu al te bedenken van oooohhhh wat zal er allemaal op ons pad gaan komen? Wat zullen we nog meer allemaal gaan doen? Eén voorbeeld dat ik nu bezig ben naast het rijden wat heel goed is voor mijn reuma, dus ik ben mezelf aan het trainen, lichamelijk / fysiek aan het trainen, maar ook tevens Bandit aan het trainen dat hij goed in zijn vel blijft zitten en dergelijke. Dus echt samen in temverband wat we dan gaan krijgen.

En ja zo is het dus met je werk, met mensen waarmee je werkt, je partner waarmee je samen bent, je kinderen, ja noem maar op. Als je daar dus bewust mee bezig bent, van oké wat wil ik bereiken? Wat willen wij samen als team zijnde bereiken? Je stelt persoonlijke doelen en of professionele doelen. Je hebt er met elkaar over. Neem maar van mij aan, de wereld staat aan je voeten. alles ligt naar invulling voor je open. Jij kunt het inkleuren hoe jij wilt, hoe jullie het samen willen. En dat is zo machtig. Ik ben zo blij met het proces wat ik met Bandit doormaak, want daardoor krijg ik ook weer inzichten voor de rest van mijn leven.

Wees bewust, dat is wel de boodschap die ik je mee wil geven.  Blijf bezig en ga niet stil zitten, ga niet denken van het komt allemaal wel. Stuur het een beetje en ga kijken, wat ligt je? Wat vind je leuk? Mooi dat is dus wat Bandit bij mij teweeg gebracht.


Popup sluiten

Pin It on Pinterest

Share This
BlogWanneer de tijd persoonlijke groei geeft