fbpx
Zij is het perfecte voorbeeld dat je van grijs muisje een prachtige bloem kunt worden. Anke is ervaringsdeskundige en samen met de opleidingen die ze heeft gevolgd, is er een mix ontstaan wat mensen leidt naar hun persoonlijk succes.

Vandaag wil ik jullie meenemen naar een gevoel, wat ik in het verleden weleens gehad heb. Gevoel van onzekerheid, gevoel van falen. ( in de cursus Het startbewijs naar persoonlijk succes leg ik uit dat falen om op één manier zou kunnen plaatsvinden en dat dit helemaal geen optie is. ) en wat dit dan met mij deed.

Ik heb in het begin van mijn carrière als Personal Success Mentor, heb ik een situatie aan de hand gehad met een vrouw die bij mij een één op één traject deed. Ik ga een heel klein beetje haar situatie toen proberen te schetsen. Zij was schoonheidsspecialiste met een eigen praktijk, ze had drie hele jonge kinderen en was getrouwd met een man die ook een eigen bedrijf had. Drukke bedoeling dus. Haar probleem wat zij mij voorlegde was: Goh Anke ik voel me altijd schuldig. Het maakt niet uit met welke tak van sport ik me bezig ben, of dit nu mijn kinderen zijn of min bedrijf is, of het bedrijf van mijn partner of als ik samen met mij partner leuke dingen ga doen voor onze relatie, ergens in mijn achterhoofd zit altijd een schuldgevoel.

Nou dat is echt niet prettig en daarom zijn we daarmee aan de gang gegaan. Ik heb haar wat ik altijd doe het principe van werken vanuit het waarom uitgelegd. Nou een tijdje mee bezig geweest, een heel leuk concept samen bedacht omtrent haar schoonheidssalon. Dat ze dit anders aan kon pakken. Door dit concept was ons idee, dat het schuldgevoel hierdoor minder moest worden hadden wij dus bedacht. En daar is zij mee aan de gang gegaan. Ja dat liep echt goed ze nam goede beslissingen, ze nam goed doordachte risico’s, precies zoals wij het gepland  hadden.

Belemmerende overtuigingen loslaten, levert prachtige zingeving in het leven op

Vakantieperiode ertussen en na haar vakantie kwam ze bij mij terug en zei “Goh Anke, ik heb een besluit genomen, ik ga stoppen met mijn salon.”

Nah je weet niet wat er toen in mijn hoofd gebeurde. “ Stoppen met je salon??  Wat ga je doen? We hebben dit gedaan, we hebben dat gedaan….We hebben zus en zo gedaan en het werkte allemaal. Hoezo dan? ”

Op dat moment werd ik echt onzeker, ik had het gevoel van, heb ik nu echt gefaald? Hoezo dan?

Nou op dat moment ben ik dus vragen gaan stellen, want ja ik wilde van dat gevoel natuurlijk af. Ik ben vragen gaan stellen en ik heb mijn gevoel voorgelegd, van goh luister heb ik nou jou verkeerd begeleid? Had ik het anders moeten doen? Wat heb je gemist? En toen zei zij “O nee Anke alsjeblieft, je hebt het juist heel goed gedaan. In de vakantie had ik rust in mijn hoofd en ik ben echt aan het denken gegaan, met wat jij mij verteld hebt over het werken vanuit het waarom en ik kwam er steeds meer achter dat mijn waarom dus echt bij mijn kinderen ligt en bij mijn partner ligt en het bedrijf wat mijn partner dus voor ons als gezin dus op poten heeft gezet en kei hard voor werkt. Daar wil ik voor gaan. Dat is wat mijn waarom op dit moment in mijn leven is. Ik wil op school willen helpen als het in de klas nodig is, ik wil leuke dingen met mijn kinderen kunnen doen zonder dat ik moet zeggen, je gaat naar de buurvrouw want mama moet werken. Ik wil dat niet! En wij zijn in het voordeel dat dit financieel ook niet hoeft, dus waarom zou ik het doen! En daar ben ik je zo dankbaar voor Anke, dat je dat mij hebt in laten zien.”

Weet je wat ik toen dacht? Ik dacht van tja ik heb je alleen maar uitgelegd hoe het principe van het werken vanuit het waarom werkt en de rest heb je zelf gedaan.

Toen zij dat mij vertelde, ging het gevoel van onzekerheid, het gevoel van falen over naar een heel fijn en blij gevoel, want je hier draait het dus voor mij om, hier was het mij om te doen. Hoe fijn is dat dan!

Moraal van dit verhaal is dat wij beide enorm veel zelfkennis door middel van persoonlijke ontwikkeling hebben mogen verkrijgen door dit traject samen te doorlopen, we hebben patronen leren doorbreken en de weg naar wie ben ik mogen vinden.


Popup sluiten

Pin It on Pinterest

Share This
BlogWanneer een loopbaan coach een gevoel van onzekerheid ervaart.