fbpx
Zij is het perfecte voorbeeld dat je van grijs muisje een prachtige bloem kunt worden. Anke is ervaringsdeskundige en samen met de opleidingen die ze heeft gevolgd, is er een mix ontstaan wat mensen leidt naar hun persoonlijk succes.

Ik wil het vandaag eens voor de verandering over verandering hebben en dat ik als geen ander weet dat dit soms echt pijn doet. Het roept weerstand op. Waarom roept dat weerstand op? Je zit in een situatie waarvan je weet hoe die in elkaar zit. Je weet wat je krijgt. Als je die situatie gaat veranderen dan is het nog maar de vraag van wat ga ik dan krijgen? Wat doet die verandering? Verandering wil zeggen dat het anders gaat. Dus niet meer als wat je gewend bent en ja dat is soms best wel beangstigend.

Ik denk dat ik dit het beste uit kan leggen met een voorbeeld, wat een verandering die ik in mijn leven gemaakt heb, een drastische verandering. Dat dit heel eng was, maar uiteindelijk de beste beslissing was die ik ooit heb kunnen nemen.

Helemaal in het begin, toen ik net gescheiden was, was ik alleenstaande moeder en toen heb ik besloten om voor mezelf te gaan beginnen. Nou om een lang verhaal kort te maken, Ik ben begonnen met een kleine onderneming en langzamerhand ben ik daarin doorgegroeid. Met andere woorden, in die onderneming hebben echt al mijn bloed zweet en tranen in gezeten. Zoals ik als zeg in ben klein begonnen, steeds groter geworden en steeds meer kunnen ontwikkelen als ondernemer zijnde, of ja als onderneemster zijnde. In deze periode ben ik mijn huidige partner tegengekomen. Ook een ambitieuze ondernemer. Dus allebei ambitieus in onze ondernemingen. Met gevolg, mijn onderneming maakte een enorme groei door en zijn onderneming maakte ook een enorme groeispurt. Wijzelf groeide ook, Alleen dan niet tot elkaar, maar dan wel uit elkaar. Wij hebben elkaar op een wat latere leeftijd leren kennen. Ik was 35 en hij was 39 jaar oud en allebei al onze ervaringen gehad in voorafgaande relaties dat dat fout kan gaan en die fout wilde wij niet nog een keer maken. Het was voor ons dus heel belangrijk dat we weer naar elkaar toe zouden gaan groeien.

Nieuwe persoonlijke doelen toe laten in mijn leven

Nou daar heb je het al, dan moeten er dus veranderingen plaats gaan vinden. Voor ons allebei, maar hoe ga je dit dan aanpakken? Nou wij  veel met elkaar gesproken, we hebben veel met onze business coach gesproken en uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat het voor ons beter om voor onze persoonlijke doelen en onze zakelijke doelen, één bedrijf te gaan maken. Hierdoor was het na nog meer gesprekken te hebben gevoerd voor mij noodzakelijk om mijn bedrijf over te doen aan een ander en dat is eng. Ik had in mijn bedrijf al mijn bloed, zweet en tranen in zitten. Ik had mijn ritme gevonden. Ik kon voor mezelf zorgen door mijn onderneming. Ik kon voor mijn zoon zorgen, door mijn onderneming. Tevens had ik mezelf ook een belofte gedaan van, ik ga never en te nooit niet meer afhankelijk zijn van een man. Nee ik ga voor mezelf zorgen, ik zorg zelf wel dat ik een mooi leven kan leven, door wat ik zelf doe. Daar was tenslotte ook mijn eerste onderneming voor ontstaan.

Ja goed de beslissing is dus genomen. De veranderingen staan voor de deur. Ik moest dus mijn plekje gaan vinden in de onderneming van mijn partner. Nou kan ik dat hele verhaal wel door gaan vertellen, maar uiteindelijk is daar dus de Personal Success Mentor een afdeling in geworden, mijn plekje binnen het bedrijf. Met als gevolg dat mijn partner en ik zijn weer zowel privé als zakelijk enorm naar elkaar toegegroeid, onze grote droom die ik al had met mijn eerste onderneming, In een boerderij wonen, bij de natuur en mijn paarden aan huis. Gelukkig was dat ook een droom van mijn partner. En dat hebben wij kunnen realiseren.

Door die verandering, door het lef hebben van ja oké ik ga loslaten wat ik ken en ik ga vol ambitie, vol enthousiasme ga ik verder met nieuwe persoonlijke en zakelijk doelen, gezamenlijke persoonlijke en zakelijke doelen en kijk wat ik nu heb. Ik heb precies wat ik toen al heel graag wilde en heel eerlijk als ik nou zo terugkijk, dat is altijd makkelijker om terug te kijken natuurlijk. Dit had ik nooit zo kunnen realiseren als ik die verandering niet had gedaan. Waarom niet? Mijn bedrijf was zo ingesteld. Ik had daar een speciale ruimte voor nodig, die ruimte had ik ook. Mijn studio die ik nodig had voor mijn styling bedrijf, waar ik make-overs gaf, waar ik model voor één dag gaf en glamour foto feesten gaf, ook gaf ik styling opleidingen. En daar had ik dus een studio voor nodig. Ik was dus afhankelijk van die plek. Die plek was dus waar rond ik heen moest functioneren. Dit was een plek waar ik geen paarden kon houden. Door die beslissing die ik genomen heb, door die veranderingen in mijn leven toe te laten, was ik niet meer afhankelijk van die ruimte die ik had om mijn werk te kunnen doen. Met andere woorden hebben wij nou die boerderij, aan de rand van het bos en mijn paarden aan huis.

Door middel van dit voorbeeld wil ik gewoon aangeven, ja veranderingen kunnen pijn doen, ja veranderingen zijn nieuw, maar ook ja veranderingen brengen jouw verder in jouw weg naar je tofste leven. Dus ben niet bang voor veranderingen. Ga ze aan.


Popup sluiten

Pin It on Pinterest

Share This
BlogWat als je het eens anders gaat doen?