fbpx
Zij is het perfecte voorbeeld dat je van grijs muisje een prachtige bloem kunt worden. Anke is ervaringsdeskundige en samen met de opleidingen die ze heeft gevolgd, is er een mix ontstaan wat mensen leidt naar hun persoonlijk succes.

Definitie van het woord zingeving

Als we even naar de definitie van zingeving kijken zien we dat dit een begrip is vanuit de metafysica, antropologie plus de psychologie en betekent het zoeken naar de zin, de bedoeling of het doel van het leven of van grote gebeurtenissen in het leven, of het trachten dit doel zelf te scheppen
Metafysica :
is de leer die niet de werkelijkheid onderzoekt zoals ze ons gegeven wordt uit zintuiglijke of instrumentele waarneming, maar op zoek gaat naar het wezen van die werkelijkheid en wat er achter zit.
Antropologie:
is een wetenschap die de mens in al zijn aspecten, zowel fysiek als cultureel, bestudeert. Antropologie wordt tot de gedragswetenschap en de sociale wetenschappen gerekend.
Psychologie:
Wetenschap van het menselijk gedrag, waarnemen, leren, voelen en denken. Kernvragen zijn onder meer: Waarom doen mensen wat ze doen?

Het nut van persoonlijke doelen?

Het feit dat in de Metafysica, Antropologie en de Psychologie de zingeving een begrip is, wil zeggen dat dit een zeer belangrijk aspect is binnen een mensen leven, dus ja zeker ook jouw leven.
Mocht ik de vraag stellen, wat jou zingeving in je leven is? Weet jij daar dan direct antwoord op te geven?

Het stellen van persoonlijke doelen in het leven en de weg uitstippelen hoe jij die doelen gaat behalen is het gaafste wat er is. Het snappen wat jouw waarom in het leven is . Open staan voor constante leerprocessen geven je persoonlijke ontwikkeling een gigantische boost.
Weten wat jouw kwaliteiten zijn en daar gebruik van te maken.

Wat zijn je valkuilen, durf je daar eerlijk over te zijn en daaraan te werken?

Bijvoorbeeld heb jij last van uitstelgedrag dan is het fijn als jij de vitaliteit bezit en deze patronen doorbreken.

Welke doelen ga jij stellen?
Heb jij genoeg overtuigingskracht dat je eventuele overtuigende belemmeringen kunt ontkrachten om deze doelen te kunnen bewerkstelligen?
Het nut van persoonlijke doelen is dat jij het heft in eigen handen neemt en zorgt dat jij controle hebt hoe jij je leven kunt leiden, dat jij dat kunt doen in je leven waarvan jij gelukkig word. Dat jij daar woont waar je elke dag opnieuw weer blij van word om in die omgeving te mogen wonen.

Kortom weet wat de zingeving is van jou tijd hier op deze aardbol en maak het de mooiste reis die jij je maar kunt bedenken van.


Popup sluiten

Pin It on Pinterest

Share This
BlogWat is de zin van het leven? En nog persoonlijker gesteld, wat is de zin van jouw leven?